Unieke ontwikkeling

Geplaatst op

Inmiddels zijn alle segmenten voor de buitenzijde, de huid, van de ‘Petronella’,  gevormd bij Curve Works en vervolgens aangeleverd op Scheepstimmerwerf De Hoop in Workum; de eeuwenoude scheepswerf, waar door de eeuwen heen steeds weer is gezocht naar vernieuwing en aanpassing. Een inspirerende plek!

Nog nooit in de geschiedenis van de scheepsbouw is de gekromde huid van een houten schip gevormd zonder daarbij de spanten van dit schip in aanbouw als mal te gebruiken. Nu, met de techniek door ons ontwikkeld, kunnen we de romp van het schip in een daarvoor volledig toegeruste omgeving samenstellen, efficiënt en schoon!

Een unieke ontwikkeling kunnen we gerust stellen.

De segmenten liggen klaar voor plaatsing

En vervolgens worden de segmenten in onze werkplaats op de spanten bevestigd. Een werkwijze die al vele jaren vanzelfsprekend is bij de bouw van stalen- of aluminium schepen. En nu kunnen we op dezelfde wijze een schip met hout als basismateriaal produceren. Een essentiële stap om de concurrentie met alle andere materialen aan te gaan. En een stap die past in deze tijd met de grote nadruk op duurzaamheid!

Dat ziet er zo uit!

De overige segmenten voor de eerste laag worden geplaatst.

Geef een antwoord