Duurzaam bamboe

Geplaatst op

Van licht naar donker

Vanuit de nieuwsgierigheid van Roelof en zijn ambitie voor duurzaam ontstaan nieuwe inzichten. Niet over één nacht ijs gaande, heeft Roelof gekozen voor bamboe voor zijn laatste project: Petronella. De opdrachtgever is enthousiast. 

“Het is sterk, zeer hard en daarom goed bestand tegen beschadigingen”, aldus Roelof

“Daarbij komt dat het geen afwerking nodig heeft met verontreinigende verf of lak. Duurzaam dus en dit in combinatie met de veelbesproken CO2-opslag is het ook beter voor het klimaat.”

 

Door de bewerking wordt bamboe donker van kleur. Dat maakt dat de scheepshuid, in tegenstelling tot het eerder ontwerp niet licht, maar donker wordt. “Het nieuwe materiaalsoort geeft nieuwe mogelijkheden. We zijn opgetogen over de verkregen uitstraling.”
De tewaterlating is op 20 mei 2022.

Geef een antwoord