Petronella innovatie

Geplaatst op

Hout is niet van gisteren, het is niet van morgen het is van nu!

Op deze site, in vakbladen, op LinkedIn en in diverse kranten is al veel geschreven over hout als bouwmateriaal van de toekomst. 

Roelof bewijst het en met zijn innovatieve technieken maakt hij hout een veelzijdiger bouwmateriaal dan dat het ooit was. De eerste echte toepassing is gerealiseerd met de Werffboat 24 Petronella. De tewaterlating van Petronella is daarmee meer dan alleen een mooi schip dat zijn eerste vaarmeters gaat maken.

Een paar honderd mensen waren op 24 juni jl. getuige van een soepele tewaterlating van de  Petronella en daarmee getuige van dit gedenkwaardig moment. 

De Weffboat 24 Petronella is duurzaam en op   industriële wijze gebouwd. De innovatie  die het mogelijk maakt hout dubbel te buigen is op dit schip toegepast. Een extra bijzonder tintje hieraan is dat deze boot niet alleen uit hout, maar ook uit bamboe bestaat. 
Roelof zegt hierover: “In mijn zoektocht naar beter, stuitte ik op bamboe. Bamboe is een snelgroeiende grassoort en dus niet alleen duurzaam, maar door het groeitempo ook in staat een grote vraag aan te kunnen.”

De tewaterlating van een boot. Een eerste stap naar een veelvoud aan mogelijkheden. 

“We zijn op zoek naar investeerders om de bouwcapaciteit te vergroten. Er is nu interesse uit Panama om daar een grootschalige productie op te zetten. Uiteraard gaan we in gesprek met deze mensen, maar we willen ook graag in Nederland uitbreiden.”

Geef een antwoord