Voortgang project Bamboo Ark van Geoversity in Panama

Geplaatst op

Bamboo Ark

Bamboo Ark van Geoversity in Panama gaat verder.

De ‘ribbenkast’ van de eerste drijver van de catamaran is op de mal geplaatst. 

Roelof van der Werff en Henk Bergsma, Noah Boatbuilders, werken verder aan het Panamaproject.

“Door de bouwwijze van Werffboat 24 Petronella toe te passen, hoeft er geen tropisch hardhout meer gekapt te worden. Met snelgroeiend hout, bamboe, een grassoort, maken we duurzame en sterke bedrijfsvaartuigen. Nu bouwen we nog in Workum, maar uiteindelijk gaat de bouwtechniek geleerd worden door de lokale bevolking zodat zij zelf duurzame boten kunnen bouwen. Bamboe kan dan de polyester en aluminium boten vervangen die nu nog worden gebruikt. Dat is goed voor de plaatselijke welvaart en voor de plaatselijke natuur.”

Bamboe klaar voor transport

In China is bamboe voor de scheepshuid gereed voor verzending. Aankomst op de werf in Workum is begin oktober.

Geef een reactie